• Posušeni cvetovi lilije, 150g - NBH

Posušeni cvetovi lilije, 150g - NBH

  • Šifra: 13.001.011
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 5.69€

  • Brez DDV: 5.20€


NETO: 150 g  

ZNAMKA: NBH  

POREKLO: Kitajska  

Posušeni cvetovi lilije (黄花, huang hua), znani tudi kot posušeni brsti lilije ali zlate iglice, so neodprti cvetovi rastline dnevne lilije. Posušeni cvetovi lilije so rjavkasto rumene barve (v kitajščini dobesedno pomeni rumena roža), oblike in teksture slamice. Imajo zelo močno in posebno lesno, zemeljsko aromo.

Posušeni cvetovi lilije se v kitajski kuhinji uporabljajo kot ojačevalec okusa, predvsem v vegetarijanskih jedeh, pa tudi v različnih enolončnicah in juhah. So zelo pomembna sestavina Buddha's Delight (jai kuhinja), moo shu zelenjave in pekinške omake za rezance. 

Hranjenje posušenih cvetov lilije:

Shranjujte jih v suhem in hladnem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe in vlage.

Če je mogoče, uporabite hermetično zaprto posodo ali vrečko za shranjevanje, da ohranite svežino cvetov.

Priprava cvetov lilije za uporabo:

Pred uporabo cvetov lilije preverite, ali so čisti in brez nečistoč ali tujih snovi.

V večini primerov ni potrebno namakanje. Vendar se lahko po potrebi odločite, da jih nekaj minut namočite v hladno vodo, da zmehčate cvetove.

Uporaba cvetov lilije:

Posušeni cvetovi lilije so pogosto uporabljeni v kulinaričnih jedeh, predvsem v azijski kuhinji, za dodajanje okusa in vonja. Lahko jih uporabite v različnih receptih:

Čaj: Dodajte nekaj cvetov lilije v skodelico vrele vode in pustite, da se namakajo nekaj minut za pripravo čaja.

Priprava čaja: Cvetovi lilije se pogosto uporabljajo za pripravo okusnega čaja. Za pripravo čaja z uporabo cvetov lilije:

V skodelico vrele vode dodajte nekaj cvetov lilije.

Pustite, da se cvetovi namakajo 5-10 minut.

Čaj nato odcedite in uživajte. Ta čaj ima nežen in prijeten okus ter se včasih pije zaradi svojih morebitnih zdravilnih lastnosti.

Kulinarična uporaba: V azijski kuhinji se cvetovi lilije pogosto uporabljajo za okrasitev jedi, še posebej v Kitajski in vietnamski kuhinji. Prav tako se lahko dodajo v različne jedi za popestritev okusa. Na primer, lahko jih dodate v solate, juhe, rižote ali druge jedi.

Zdravilna raba: V tradicionalni kitajski medicini se cvetovi lilije uporabljajo zaradi domnevnih zdravilnih lastnosti. Pripisujejo jim možne koristi za zdravje, kot so pomirjanje, izboljšanje prebave in splošno blagodejno vplivanje na telo. Vendar je pomembno omeniti, da se pred uporabo za zdravstvene namene posvetujete s strokovnjakom za zdravje.

Dekorativna uporaba: Zaradi svoje lepote se cvetovi lilije pogosto uporabljajo za dekoracijo na mizi ali v cvetličnih aranžmajih. S svojimi nežnimi barvami in edinstveno obliko lahko dodajo vizualno privlačnost različnim priložnostim.

Pri uporabi cvetov lilije v kulinariki ali za zdravstvene namene je pomembno, da poskrbite, da so primerno obdelani in ustreznih kakovosti, ter upoštevate svoje osebne preference in morebitne alergije.

Opozorilo:

Cvetovi lilije so običajno užitni, vendar se prepričajte, da niso obdelani s pesticidi ali drugimi škodljivimi snovmi, preden jih uživate.

Če niste prepričani o uživanju cvetov lilije ali imate alergijske reakcije, se posvetujte s strokovnjakom za prehrano ali zdravnikom.

Upoštevajte ta navodila, da boste lahko uživali v posušenih cvetih lilije na način, ki vam najbolj ustreza in dodali edinstven okus svojim jedem ali pripravili osvežujoč čaj.


Oznake: Posušeni cvetovi, lilije, cvetovi lilije, Nature best harvest