Recept za omako Harissa
Recept za omako Harissa
Sestavine:
- 1 žlica koriandrovih semen
- 1 žlica kuminih semen
- 4 veliki stroki česna, neolupljeni
- 4 velike rdeče paprike
- 1/2 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica sladkorja
- 2 žlički posušene zdrobljene rdeče paprike
Priprava:
1. Mešajte koriander in kumino v majhni ponvi na srednje močnem ognju, dokler ne postaneta aromatična, približno 30 sekund. Česen kuhajte v isti ponvi, pokrito, na srednje nizkem ognju, dokler se ne zmehča, občasno obračajte, približno 10 minut. Olupite česen, dodajte v ponev.
2. Papriko prepražite dokler ne počrni z vseh strani. Zapakirajte v papirnato vrečko; pustite stati 10 minut. Paprike olupimo, odstranimo semena in jih grobo nasekljamo, v ponev dodamo papriko, olje, sladkor in mleto rdečo papriko. Pire. Začinimo s soljo in poprom. (Lahko pripravite 1 dan vnaprej. Pokrijte in ohladite.)