Recept za omako Harissa

Recept za omako Harissa

Sestavine:

  • 1 žlica koriandrovih semen
  • 1 žlica kuminih semen
  • 4 veliki stroki česna, neolupljeni
  • 4 velike rdeče paprike
  • 1/2 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlički posušene zdrobljene rdeče paprike


Priprava:

1. Mešajte koriander in kumino v majhni ponvi na srednje močnem ognju, dokler ne postaneta aromatična, približno 30 sekund. Česen kuhajte v isti ponvi, pokrito, na srednje nizkem ognju, dokler se ne zmehča, občasno obračajte, približno 10 minut. Olupite česen, dodajte v ponev.

2. Papriko prepražite dokler ne počrni z vseh strani. Zapakirajte v papirnato vrečko; pustite stati 10 minut. Paprike olupimo, odstranimo semena in jih grobo nasekljamo, v ponev dodamo papriko, olje, sladkor in mleto rdečo papriko. Pire. Začinimo s soljo in poprom. (Lahko pripravite 1 dan vnaprej. Pokrijte in ohladite.)

Tags Recept, za, omako, harissa