Govedina po mongolsko

Govedina po mongolsko

Sestavine:
45 dag mladih govejega hrbta oz. roastbeef-a
15 dag pora 

Sestavine za marinado:  
1 žlica sojine omake Kikkoman / PRB
3 žlice riževo vino 
1 žlička sladkorja
ščepec soli

Sestavine za omako:  
1 dl vode
5 žlica ostrigine omake Mae Krua
2 žlica sojine omake PRB /LKK / HADAY
2 stroka česna
1 žlica krompirjevega škroba

Priprava:

Lep in uležan kos govedine narežemo na pribl. 0,5 x 4 cm dolge trakove.Pri rezanju moramo biti pozorni na to, da koščke režemo pravokotno na vlakna. Bistveno razliko v okusu naredi dobro uležan kos mesa. 
Iz sojine omake, vina, sladkorja in soli zamešaš marinado. Preliješ po mesu, dobro premešaš in daš v hladilnik za pol ure.
Por lahko pripraviš na dva načina. Če želiš bolj pokuhanega, ga olupiš po slojih in narežeš na centimeterske koščke. Za bolj surov por (vsaj v sredini) pa ga narežeš celega na 1-2 cm koščke. 
Česen nasekljaš na drobno. V skledici si pripraviš omako. Vodo, omako iz ostrig, sojino omako, moko in česen dobro premešaš, da dobiš fino tekočo zmes. 
Ko je meso zunaj že lepo zapečeno, vmešaš por in vsebino premetavaš še nadaljnjo minutko. Priliješ prej pripravljeno omako, dve minuti mešaš in počakaš, da jo delno pobere“ in se zgosti. 

Tags Govedina, po, mongolsko