Dandan rezanci
Dandan rezanci :
Sestavine:
- 170g mletega mesa
- 227g dan dan rezancev ali ramen rezancev (pomembno je, da so rezanci tanki za to jed)
- 1 mlada čebula
- svež koriander
- zeleno zelenjavo po vaši izbiri (npr. špinača, Pak Choi, itd.)
- česen
Omaka:
- 1,5 velike žlice temne sojine omake
- 0,5 žličke soli
- 1 velika žlica temnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 1,5 žličke popra
- 1,5 žličk sezamove paste
- po želji lahko dodate po okusu še čilijevo olje, pražene arašide in vloženo azijsko zelenjavo
Priprava jedi:
1. Pripravite omako
2. Popecite meso in pristavite vodo (za rezance)
Meso med pečenjem začinite z majhno žličko temne sojine omake, česnom in mlado čebulo.
3. Med tem ko kuhate rezance zraven dodajte zeleno zelenjavo blanširati.
4. Omako položite v večji krožnik ali skledo, nato rezance čez in na vrh še položite meso in arašide. Jed dekorirajte s sveže narezano mlado čebulo in svežimi listi korianderja.
Dober tek!