Japonski curry z zelenjavo in govedino
Japonski curry z zelenjavo in govedino
Sestavine:
(za 12 obrokov)
- japonski instant curry S&B (pekoč ali blagi po vašem okusu) 240g
- meso po okusu (govedina, piščanec..): 1kg
- 1 čebula (srednje velika): sesekljana
- korenje (250g): narezano na manjše kose
- krompir (300g): narezan na manjše kose
- 4 žlice olja
- voda 1,4 L
Priprava:
V ponvi segrejte olje in dodajte meso & čebulo, dobro premešajte dokler čebula ne porjavi (prib. 3 min). Potem dodajte še korenje, krompir in ostalo zelenjavo. Potem pa meso in zelenjavo prestavite v večji lonec kjer dodajte še vodo. Zmanjšajte temperaturo tako da rahlo vre in posodo pokrijte, kuhajte dokler meso ne postane mehko. Japonski curry v kockat razpolovite in dodajte v lonec. Mešajte dokler se ne raztopi (približno 5 minut).
Postrezite z rižem ali rezanci.
Dober tek!