Japonski curry z zelenjavo in govedino

Japonski curry z zelenjavo in govedino

Sestavine:

(za 12 obrokov)

  • japonski instant curry S&B (pekoč ali blagi po vašem okusu) 240g
  • meso po okusu (govedina, piščanec..): 1kg
  • 1 čebula (srednje velika): sesekljana
  • korenje (250g): narezano na manjše kose
  • krompir (300g): narezan na manjše kose
  • 4 žlice olja
  • voda 1,4 L

Priprava:

V ponvi segrejte olje in dodajte meso & čebulo, dobro premešajte dokler čebula ne porjavi  (prib. 3 min). Potem dodajte še korenje, krompir in ostalo zelenjavo. Potem pa meso in zelenjavo prestavite v večji lonec kjer dodajte še vodo. Zmanjšajte temperaturo tako da rahlo vre in posodo pokrijte, kuhajte dokler meso ne postane mehko. Japonski curry v kockat razpolovite in dodajte v lonec. Mešajte dokler se ne raztopi (približno 5 minut).

Postrezite z rižem ali rezanci.

Dober tek!