Jajčni rezanci z hrustljavo zelenjavo in jajcem

Jajčni rezanci z hrustljavo zelenjavo in jajcem

Za 4 osebe.

Sestavine:

  • za palec velik kos ingverja
  • 1 strok česna
  • 2 majhni žlički sojine omake z manj soli
  • 3 majhne žličke riževega kisa
  • 3 žličke sezamovega olja
  • 1 glava kitajskega zelja
  • 200g fižola v strokih
  • 500g svežega/zmrznjenega brokolija
  • 250g jajčnih rezancev ali po želji ajdovi rezanci
  • 4 večja jajca
  • olivno olje
  • pekoča čili omaka, za serviranje

Postopek:

1. Preliv: Olupite ingver in česen in fino naribajte v skledo. Dodajte sojino omako, kis, sezamovo olje, ščepec popra in zmešajte.

Zelje narežite v trakove in dajte v lonec slane vrele vode skupaj z brokolijem (če uporabljate svežega ga narežite na manjše kose). Dodajte rezance in kuhajte 3 min. Dodajte fižol v stroku in kuhajte na koncu za 1min, odcedite in dajte v skledo s prelivom in premešajte.

2. Popecite jajca in razdelite rezance na 4 krožnike in vsaki dodajte na vrh po 1 jajce. Če želite jed pekočo, pa za okus poželji dodate še čili omako.

Dober tek!


Tags Jajčni, rezanci, z, hrustljavo, zelenjavo, in, jajcem