Jajčni rezanci z hrustljavo zelenjavo in jajcem
Jajčni rezanci z hrustljavo zelenjavo in jajcem
Za 4 osebe.
Sestavine:
- za palec velik kos ingverja
- 1 strok česna
- 2 majhni žlički sojine omake z manj soli
- 3 majhne žličke riževega kisa
- 3 žličke sezamovega olja
- 1 glava kitajskega zelja
- 200g fižola v strokih
- 500g svežega/zmrznjenega brokolija
- 250g jajčnih rezancev ali po želji ajdovi rezanci
- 4 večja jajca
- olivno olje
- pekoča čili omaka, za serviranje
Postopek:
1. Preliv: Olupite ingver in česen in fino naribajte v skledo. Dodajte sojino omako, kis, sezamovo olje, ščepec popra in zmešajte.
Zelje narežite v trakove in dajte v lonec slane vrele vode skupaj z brokolijem (če uporabljate svežega ga narežite na manjše kose). Dodajte rezance in kuhajte 3 min. Dodajte fižol v stroku in kuhajte na koncu za 1min, odcedite in dajte v skledo s prelivom in premešajte.
2. Popecite jajca in razdelite rezance na 4 krožnike in vsaki dodajte na vrh po 1 jajce. Če želite jed pekočo, pa za okus poželji dodate še čili omako.
Dober tek!