Korejska sojina juha ali miso juha

Korejska sojina juha ali miso juha

za 4-6 osebe

Sestavine:

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 115 g mlete govedine
  • 115 g školjk ali rakcev (nasekljano na drobno)
  • 4 stroke česna
  • 1 krompir: nasekljan na manjše kose
  • 1 čebula: nasekljana na manjše kose
  • bučka: nasekljana na kolobarje
  • 2 zelena čilija (nasekljana) * po želji ga ne dodajte
  • 1 ali 2 mladi čebuli
  • 113 g korejske sojine paste
  • 240 ml vode

*po okusu lahko dodate še: tofu (silken), enoki gobice, šitake gobe..


Priprava:

1. V posodi segrejte olje, dodajte govedino, školjke in česen ter mešajte in popecite dokler govedina ni več roza barve. Nato dodajte še krompir, čebulo, čili in bučke in dobro premešajte in počakajte da krompir postane rahlo prozoren.

2. Dodajte še vodo in korejsko sojino pasto ter dobro premešajte, pokrite posodo in pustite da se kuha 10 minut na srednji temperaturi. Nato posodo odkrijte in kuhajte 5 minut na visoki temperaturi. Dobro premešajte med kuhanjem.

3. Nato nasekljajte mlado čebulo jo potresite na juho in postrezite.

Dober tek!


Tags Korejska, sojina, juha, ali, miso, juha