Chop Suey (za 6 oseb)

Chop Suey (za 6 oseb)

Sestavine:

4 sveže šitake gobe

2 vejici peteršilja

1 steblo limoske trave 

1 pločevinka bambusovih vršičkov Royal Thai

100 g sojinih kalčkov 

1 zelena paprika 

1 korenček 

400 g puranjih prsi 

1 žlica krompirjevega škroba 

4 žlice temne sojine omake PRB

5 žlic sončničnega olja 

2 žlici sezamovega olja Jia


Kozico pristavimo na kuhalnik in zavremo vodo. Gobe šitake temeljito operemo, prelijemo z vrelo vodo in počakamo približno 30 minut, da nabreknejo. 

S stebla potrgamo peteršiljeve liste, jih osušimo in na drobno nasekljamo. Prav tako operemo in nasekljamo steblo limonske trave. Bambusove vršičke temeljito odcedimo in nato narežemo na tanjše trakove. Sojine kalčke dobro operemo in odcedimo.

Papriko operemo in narežemo na štiri dele. Odstranimo semena in jo narežemo na tanke trakove. Korenček olupimo in narežemo na manjše koščke. Puranje prsi operemo in narežemo na tanke trakove. Koruzni škrob in sojino omako zmešamo do gladkega in dodamo trakove mesa. 

Vok pristavimo na kuhalnik in segrejemo nekaj kapljic sončničnega olja. Med stalnim mešanjem dodamo papriko, bambusove vršičke, sojine kalčke in korenček. Pri tem pazimo, da se dobro zapečejo. Nato dodamo še zmes puranjega mesa, koruznega škroba in sojine omake ter gobe šitake. Vse skupaj pražimo pet minut in za ostrejši okus dodamo še sezamovo olje, nasekljan peteršilj in nasekljano steblo limonske trave.

Sestavine premešamo in serviramo na krožnike.


  • Chop Suey (za 6 oseb)

Tags Chop, suey, 6 oseb