Ya hruške - FRESH

  • Šifra: 228580-1
  • Razpoložljivost: 2 - 3 dni
  • 4.99€

  • Brez DDV: 4.56€


POREKLO: Kitajska    

ZNAMKA: FRESH  

*Končna teža izdelka lahko odstopa od naročene. Kupec plača le za dejansko težo dostavljenega izdelka.  

* Slike so simbolične. Ponudnik si pridržuje pravico do tipkarskih napak. 

Pomembno:

Sveže izdelke (sadje in zelenjavo ter ostale hitro pokvarljive izdelke) pošiljamo med ponedeljkom in sredo. 

Izdelki med dostavo nimajo optimalnih pogojev za zagotavljanje svežine. Zato ne moramo garantirati istovrstno kvaliteto ob dostavi.


Hruška Ya je znana tudi kot kitajska bela hruška in izvira iz severne Kitajske, kjer jo pogosto gojijo. Gre za sočne bele hruške, ki po okusu spominjajo na križanca med vrtnico in ananasom. So hrustljave, sladke in okusne. Hruške lahko zrastejo do 18 metrov in dočakajo celo 300 let. Les hruške, ki je trd les, se lahko uporablja za izdelavo pohištva. Med mnogimi azijskimi hruškami so hruške Ya sorodnice hrušk, ki jih običajno vidimo v trgovinah z živili, vendar je to sadje podobno jabolku in njegova številna imena odražajo to značilnost. Druga imena tega sadja so: kitajska hruška, japonska hruška, pesek, nashi in jabolčna hruška. Azijske hruške se od tradicionalnih evropskih razlikujejo po tem, da so običajno okrogle, čvrste na dotik, ko so zrele, in so po obiranju pripravljene za uživanje. Azijske hruške dosežejo vrhunsko kakovost, ko dozorijo na drevesu, tako kot jabolko in breskev. Te hruške bodo hrustljave, sočne in rahlo sladke z nekaj trpkosti, še posebej blizu sredice. 

Zlasti pri uvajanju prvega sadja pri dojenčkih se hruške pogosto priporočajo kot varen začetek. Hruške so dober vir vitamina C in bakra. Obe hranili sta antioksidanta, ki pomagata zaščititi celice v telesu pred poškodbami, povezanimi s kisikom, ki jih povzročajo prosti radikali.

Izberite najbolj dišeče sadje, ki je brez modric in z malo ali brez rjavih madežev. Zrele azijske hruške so trde in se ne zmehčajo. Ob nakupu so pripravljeni za uživanje. Ya hruške so znane po tem, da se dobro obdržijo. Hruške hranite približno 4 dni pri sobni temperaturi ali do dva tedna v hladilniku.

Ya hruške lahko uživate samo sveže iz rok. Kožo nežno sperite pod hladno vodo in jo posušite. Uporabljamo jih lahko v solatah, slatkah, juhah in sendvičih. Uživajte v hruškah Ya, kot bi uživali v drugih hruškah in jabolkih v čevljarjih in sadnem čipsu. Da preprečite razbarvanje pri rezanju, ga pomočite v mešanico vode in limoninega soka. Ker njihova koža zagotavlja nekaj vlaknin, je najbolje, da sadeža ne lupite, ampak pojeste celotno hruško. Če želite hruško razrezati na koščke, lahko uporabite lopatico za jabolka, tako da odrežete dno sadeža, da odstranite sredico, nato pa jo narežete na želene velikosti in oblike. Po rezanju hruške hitro oksidirajo in postanejo rjavkaste barve. To lahko preprečite tako, da na meso nanesete nekaj limoninega, limetinega ali pomarančnega soka. 

Podobni izdelki

Prihaja kmalu!
Zlate hruške - FRESH

Zlate hruške - FRESH

POREKLO: Kitajska  ZNAMKA: FRESH  *Končna teža izdelka lahko odstopa od nar..

6.95€ Brez DDV: 6.35€

Oznake: Ya, hruške, fresh