Dušeni kitajski jajčevec

Dušeni kitajski jajčevec


Sestavine

  • 1 žlica (cca. 15ml) čilijevega olja
  • 2 stroka česna, fino narezanega
  • 1/4 srednje velike čebule (cca. 60g), narezane na majhne kocke
  • cca. 115g mletega mesa po želji (vegetarijanci lahko uporabite enako količino čvrstega tofuja)
  • 1 večji jajčevec (cca. 285g-350g), po dolžini ga razpolovite in narežite na rezine
  • 2 žlici (cca. 30ml) ostrigine omake (vegetarijanci lahko uporabite enako količino gobove omake)
  • 2 žlici (cca. 30ml) piščančje juhe (vegetarijanci lahko uporabite enako količino zelenjavne juhe)
  • 2 žlički (cca. 5g) sladkorja
  • ščepec popra
  • po želji lahko na tanke rezine narežete čili 
  • 2 mladi čebuli, narezani na rezine
  • 1 žlička (cca. 5g) praženih sezamovih semen
  • 1 žlička (cca. 5ml) sezamovega olja


Priprava jedi: 

1. Vok postavite na štedilnik in ga pričnite segrevati na visoki temperaturi. Med segrevanjem (dokler je vok še hladen) dajte vanj čilijevo olje, čebulo in česen. Ko prične cvrčati kuhajte in mešajte še 1min. oz. dokler se česen in čebula ne zmehčata.

2. Dodajte mleto meso in razčlenite s spatulo. Kuhajte 3-4min oz. dokler meso ne postane ¾ kuhano in zlato rjavo na robovih. 

3. Dodajte jajčevec, ostrigino omako, juho, sladkor in poper. 

4. Ugasnite štedilnik, vmešajte čili in mlado čebulo. 

5. Jed prestavite iz voka na servirni krožnik ter dekorirajte s sezamovimi semeni in sezamovim oljem. 

Predlagamo da jed servirajte skupaj s toplim, kuhanim rižem. 


Dober tek! 

Tags Dušeni, kitajski, jajčevec