Korejski hrustljavi in pekoči ocvrt piščanec
Korejski hrustljavi in pekoči ocvrt piščanec
Dakgangjeong 닭강정
Sestavine (piščanec):
- piščančja bedra: 450 g
- krompirjev škrob
- sol
- mleti črni poper
- olje, za cvrtje
- beli sezam
Sestavine (preliv za piščanca):
- 2-3 žlice korejske paste iz rdečih feferonov (gojuchang)
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlica tople vode
- 2 žlici medu
- 1 žlica sojine omake
Priprava:
V posodo dodajte piščanca, malenkost soli, poper ter krompirjev šrkob. Dobro premešamo, tako da je piščanec prekrit s krompirjevim škrobom.
V drugi posodi pripravimo preliv, združimo vse sestavine in dobro premešamo.
Piščanca scvrite v vročem olju, do zlato rjave barve in dokler ni popolnoma spečen. Pečen piščanec nato zmešamo s prelivom, čez potresemo sezamova semena in postrežemo.
Dober tek!