Korejski hrustljavi in pekoči ocvrt piščanec

Korejski hrustljavi in pekoči ocvrt piščanec 

Dakgangjeong 닭강정

Sestavine (piščanec):

  • piščančja bedra: 450 g  
  • krompirjev škrob
  • sol
  • mleti črni poper
  • olje, za cvrtje
  • beli sezam


Sestavine (preliv za piščanca):

  • 2-3 žlice korejske paste iz rdečih feferonov (gojuchang)
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica tople vode
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica sojine omake

Priprava:

V posodo dodajte piščanca, malenkost soli, poper ter krompirjev šrkob. Dobro premešamo, tako da je piščanec prekrit s krompirjevim škrobom.

V drugi posodi pripravimo preliv, združimo vse sestavine in dobro premešamo.

Piščanca scvrite v vročem olju, do zlato rjave barve in dokler ni popolnoma spečen. Pečen piščanec nato zmešamo s prelivom, čez potresemo sezamova semena in postrežemo.  

Dober tek!

Tags Korejski, hrustljavi, in, pekoči, ocvrt, piščanec