General Tso-jev piščanec
General Tso-jev piščanec
Sestavine:
- hrustljav čili v sojinem olju LGM
- 4 narezani stroki česna
- 5-6 posušenih čilijev
- marinada za piščanca:
- - 0,5kg piščanca brez kosti in kože, narezancega na približno 0,5cm velike kose
- - 1 čajna žlička jedilne sode
- - 2 čajni žlički Shao Hsing riževega vina za kuhanje
- - ¼ čajne žličke popra
Omaka:
- 2 majhni žlički sladkorja
- 1 majhna žlička Sambal Oelek
- 1 majhna žlička svetle sojine omake
- 3 majhne žličke svetlega riževega kisa (lahko tudi katerega koli drugega kisa)
- 120ml piščančje juhe
- 1 čajna žlička koruznega škroba (mi priporočamo krompirjev škrob)
Priprava jedi:
1. Pripravide marinado za piščanca in marinirajte piščanca.
2. Pripravite omako.
3. V vok dajte olje, toliko, da je približno 2 cm olja v voku. Segrejte na srednjevisoki temperaturi.
4. Mariniranemu piščancu dodajte 1 jajce in 30g krompirjevega škroba ter dobro premešajte. Nato ocvrite piščanca. Cvrite toliko časa, dokler ne postane zlato-rjave barve (približno 4-5 min). Ocvrt piščanec odcedite na krožnik s papirnato brisačko.
Po želji lahko piščanca ocvrete še enkrat, tako bo piščanec bolj hrustljav (vendar mora biti olje za drugo cvrtje bolj vroče).
5. V hladen vok dajte hrustljav čili v olju, česen in posušene čilije ter pecite dokler ne vonjate aromo (približno 1min).
6. Dodajte omako (predhodno jo daste v vok jo premešajte). Kuhajte omako dokler se ne zgosti (konsistenca sirupa).
7. Dodajte piščanec. Dobro premešajte, da omaka enakomerno prekrije vsak košček piščanca.
Predlagamo, da piščanca postrežete ob jasminovem rižu.
Dober tek!