General Tso-jev piščanec

General Tso-jev piščanec


Sestavine

Omaka


Priprava jedi

1. Pripravide marinado za piščanca in marinirajte piščanca.

2. Pripravite omako.

3. V vok dajte olje, toliko, da je približno 2 cm olja v voku. Segrejte na srednjevisoki temperaturi. 

4. Mariniranemu piščancu dodajte 1 jajce in 30g krompirjevega škroba ter dobro premešajte. Nato ocvrite piščanca. Cvrite toliko časa, dokler ne postane zlato-rjave barve (približno 4-5 min). Ocvrt piščanec odcedite na krožnik s papirnato brisačko. 

Po želji lahko piščanca ocvrete še enkrat, tako bo piščanec bolj hrustljav (vendar mora biti olje za drugo cvrtje bolj vroče). 

5. V hladen vok dajte hrustljav čili v olju, česen in posušene čilije ter pecite dokler ne vonjate aromo (približno 1min). 

6. Dodajte omako (predhodno jo daste v vok jo premešajte). Kuhajte omako dokler se ne zgosti (konsistenca sirupa). 

7. Dodajte piščanec. Dobro premešajte, da omaka enakomerno prekrije vsak košček piščanca. 


Predlagamo, da piščanca postrežete ob jasminovem rižu. 


Dober tek!