Chow Mein s piščancem in zelenjavo
Chow Mein s piščancem in zelenjavo
Chow Mein s piščancem in zelenjavo
(Recept za 3-4 osebe)
Sestavine:
Pripravite marinado za piščanca:
- 230g piščanca narezanega na kocke velike približno 1cm
- 1 čajna žlička sojine omake
- 1 majhna žlica Shao Hsing riževega vina za kuhanje
- polovico čajne žličke mešanice petih začimb
- polovico žličke jedilne sode
- 1 ščepec popra
Pripravite omako: 125ml piščančje juhe zmešajte skupaj s 3 majhnimi žlicami ostrigine omake
Pripravite in narežite aromatično zelenjavo: 3 stroki česna (fino nasekljajte), polovico majhne žlice nasekljanega ingverja in 1 čili (odstranite semena) in ga narežite v tanke trakove
Pripravite in narežite ostalo zelenjavo:
- 55g šitake gob narežite in odstranite stebla
- 110g narezanih bambusovih vršičkov
- 110g po dolžini narezan Pak Choi v trakove
- 3 mlade čebule po dolžini razpolovite in narežite v približno 4 cm dolge trakove
- 110g sojinih kalčkov
Namočite jajčne rezance v vročo vodo (dokler ne postanejo gibljivi)
Priprava jedi:
1. Vok segrejte na visoki temperaturi in dodajte 1 žlico olja. Mariniranega piščanca popecite približno 3min oz. dokler piščanec ni pečen ter ga nato umaknite iz voka.
2. Vok očistite in dodajte 2 žlici olja. Popecite aromatično zelenjavo 40-45sekund oz. dokler zavonjate aromo.
3. V vok dodajte šitake gobe, bambusove vršičke in Pak Choi. Pecite dokler se zelenjava ne zmehča.
4. Dodajte rezance in prelijte z omako ter dobro mešajte dokler rezanci ne vsrkajo vso omako (približno 1-2min).
5. Dodajte pečen piščanec, sojine kalčke in mlado čebulo, dobro premešajte in pecite približni 30sekund.
Jed lahko postrežete in pokapajte s sezamovim oljem ter dodajte sezamova semena.
Predlagamo tudi ogled videa:
Dober tek!