Chow Mein s piščancem in zelenjavo

Chow Mein s piščancem in zelenjavo

Chow Mein s piščancem in zelenjavo

(Recept za 3-4 osebe)

Sestavine

Pripravite marinado za piščanca: 

- 230g piščanca narezanega na kocke velike približno 1cm

- 1 čajna žlička sojine omake

- 1 majhna žlica Shao Hsing riževega vina za kuhanje

- polovico čajne žličke mešanice petih začimb

- polovico žličke jedilne sode

- 1 ščepec popra

Pripravite omako: 125ml piščančje juhe zmešajte skupaj s 3 majhnimi žlicami ostrigine omake

Pripravite in narežite aromatično zelenjavo: 3 stroki česna (fino nasekljajte), polovico majhne žlice nasekljanega ingverja in 1 čili (odstranite semena) in ga narežite v tanke trakove

Pripravite in narežite ostalo zelenjavo:

- 55g šitake gob narežite in odstranite stebla 

- 110g narezanih bambusovih vršičkov

- 110g po dolžini narezan Pak Choi v trakove 

- 3 mlade čebule po dolžini razpolovite in narežite v približno 4 cm dolge trakove

- 110g sojinih kalčkov

Namočite jajčne rezance v vročo vodo (dokler ne postanejo gibljivi)



Priprava jedi:

1. Vok segrejte na visoki temperaturi in dodajte 1 žlico olja. Mariniranega piščanca popecite približno 3min oz. dokler piščanec ni pečen ter ga nato umaknite iz voka. 

2. Vok očistite in dodajte 2 žlici olja. Popecite aromatično zelenjavo 40-45sekund oz. dokler zavonjate aromo. 

3. V vok dodajte šitake gobe, bambusove vršičke in Pak Choi. Pecite dokler se zelenjava ne zmehča. 

4. Dodajte rezance in prelijte z omako ter dobro mešajte dokler rezanci ne vsrkajo vso omako (približno 1-2min). 

5. Dodajte pečen piščanec, sojine kalčke in mlado čebulo, dobro premešajte in pecite približni 30sekund.

Jed lahko postrežete in pokapajte s sezamovim oljem ter dodajte sezamova semena. 


Predlagamo tudi ogled videa:



Dober tek!

Tags Chow, mein, s, piščancem, in, zelenjavo